دوره 1، شماره 2 - ( 8-1398 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Moghzi M, Ghodsikhah , F, Sadeghi S, Zadehahmad Z, Charoghchian Khorasani E. Spiritual Health in health workers (Behvarz) in Health Center Chenaran . Journal title 2019; 1 (2) :1-9
URL: http://jsrc.thums.ac.ir/article-1-38-fa.html
مقضی محمد، قدسی خواه فاطمه، صادقی شهرام، زاده احمد زهره، چارقچیان خراسانی الهام. بررسی سلامت معنوی بهورزان شبکه بهداشت و درمان شهرستان چناران در سال 1396. عنوان نشریه. 1398; 1 (2) :1-9

URL: http://jsrc.thums.ac.ir/article-1-38-fa.html

چکیده:   (3515 مشاهده)
زمینه و هدف: سلامت معنوی یکی از ابعاد مهم سلامت می باشد و باتوجه به اینکه آخرین بعدی است که در حال حاضر به مفهوم سلامتی اضافه شده است، تحقیقات زیادی در این خصوص انجام نشده است. لذا هدف این مطالعه، تعیین سلامت معنوی بهورزان شبکه بهداشت و درمان شهرستان چناران در سال 1396می باشد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی (توصیفی-تحلیلی) بوده که در آن سلامت معنوی 71نفر بهورز شاغل در شبکه بهداشت و درمان چناران با استفاده از پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزین و الیسون سنجیده شده است. گردآوری داده ها بصورت سرشماری انجام گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزارspss18با آزمون های آماری آنووا و من ویتنی انجام گردید.
یافته ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه7/7±6/36 سال بود. میانگین و انحراف معیار سلامت معنوی بهورزان 2/11±6/99، سلامت وجودی8/5±8/46 و سلامت مذهبی2/7±7/52 بود. 9/54درصد از شرکت کنندگان سلامت معنوی بالا و 1/45درصد سلامت معنوی متوسط داشتند. در این مطالعه بین سن، جنس، تحصیلات و درآمد با سلامت معنوی رابطه معنی دار وجود نداشت.
نتیجه گیری: سلامت معنوی در بهورزان شاغل در شبکه بهداشت و درمان شهرستان چناران به ویژه در بعد سلامت مذهبی مطلوب است، لذا بررسی و برنامه ریزی در خصوص ارتقای دیگر ابعاد سلامتی مثل سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و شغلی بهورزان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: سلامت معنوی، بهورزان، مرکز بهداشت.
متن کامل [PDF 537 kb]   (988 دریافت)
دریافت: 1398/6/4 | پذیرش: 1398/7/3 | انتشار: 1398/9/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه می باشد.