دوره 1، شماره 2 - ( 8-1398 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 57-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Kiani Mask M, Barzanuni S, Seyedhasani S N, Zadehahmad Z, Shaabani N, Sarmadi M. Investigating the Role of scientific activities on student academic achievement in Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences-a case control study. Journal title 2019; 1 (2) :45-57
URL: http://jsrc.thums.ac.ir/article-1-36-fa.html
کیانی مهین، برزنونی سمیه، سیدحسنی ناهید، زاده احمد زهره، شعبانی نگار، سرمدی محمد. بررسی نقش فعالیت های پژوهشی بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه-یک مطالعه مورد-شاهد. عنوان نشریه. 1398; 1 (2) :45-57

URL: http://jsrc.thums.ac.ir/article-1-36-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
چکیده:   (3537 مشاهده)
پیش‌زمینه: امروزه جوامعی که به استقلال ملی و اهداف توسعه جامعه خویش بها می‌دهند، در برنامه‌ریزی‌های استراتژیک و سیاست‌گذاری‌های علمی خود پژوهش را در اولویت قرار می‌دهند. این مطالعه با هدف نقش فعالیت‌های پژوهشی بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مقطعی از نوع موردی شاهدی،124 دانشجو به‌صورت سرشماری انتخاب شدند. جهت تعیین وضعیت پیشرفت تحصیلی از شاخص معدل دانشجویان در نیمسال قبل و حین انجام طرح تحقیقاتی استفاده شد. تجزیه تحلیل داده‌ها با آمار توصیفی، آزمون مجذور کای دو و تی مستقل با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.
یافته‌ها: نتایج آزمون کای دو نشان داد که گروه‌های آزمون و شاهد ازنظر پارامترهای دانشکده، پیشرفت تحصیلی و جنسیت همگن بوده و اختلاف معنی‌داری بین گروه‌ها مشاهده نشد (05/0p>)، همچنین یافته‌ها نشان داد که فعالیت پژوهشی دانشجویان با پیشرفت تحصیلی آن‌ها ارتباط معنی‌داری ندارد (05/0p>). متوسط سن دانشجویان در گروه آزمون و شاهد به ترتیب 9/3± 62/24 و 8/4± 98/23 سال می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که انجام فعالیت‌های پژوهشی مانعی بر پیشرفت تحصیلی نمی‌باشد. لذا مسئولان و اساتید دانشگاه‌ها با اتخاذ روش‌های مناسب، فواید پژوهش را برای دانشجویان بیان نموده و همچنین تلاش نمایند توانایی‌های آنان را در این زمینه بهبود بخشند و با آموزش مهارت‌ها و تکنیک‌های لازم آن‌ها را در مسیر درست هدایت کنند.
متن کامل [PDF 290 kb]   (700 دریافت)
دریافت: 1398/5/28 | پذیرش: 1398/7/24 | انتشار: 1398/9/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه می باشد.